Boris Puhovski (©MN Press)
Boris Puhovski (©MN Press)

Puhovski: Nismo branili prednost, pokazali smo da možemo da slavimo i u gostima

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.06.23. | 15:23

“Nije bilo lako, Nerbo je igrao dobro u odbrani. Srećni smo zbog pobede, trofeja”, bile su prve reči najboljeg igrača Novosađana

Belorus Boris Puhovski bio je pun pogodak Vojvodine. Letos je stigao sa orelom jednog od najboljih strelaca Lige šampiona prethodnih godina i očekivanja je višestruko nadmašio. Kada je stani-pani u napadu, beloruski as uvek nađe načina da probije odbranu, postigne gol, asistira.

Sa sedam golova je bio najefikasniji igrač Lala u revanšu finale EHF kupa u Stavangeru i poneo je epitet igrača utakmice. Zasluženo, klasa, i to svetska na Slanoj bari.

Izabrane vesti

Znalo smo da će biti teško, nismo hteli da čuvamo prednost iz Novog Sada, već da pokušamo da dobijemo i u revanšu. Nije bilo lako, Nerbo je igrao dobro u odbrani. Srećno smo zbog pobede, trofeja, pokazali smo da možemo da dobijemo ovako teškog rivala i u gostima”, bili su prvi utisci Puhovskog.

Nekadašnjeg beloruskog reprezentativca i naredne sezone gledaćemo u crveno-belom dresu Lala. Pre mesec dana je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa desetostrukim uzastopnim šampionom Srbije.

Vojvodina je do EHF kupa stigla eliminacijom čak tri tima iz Skandinavije, dva iz Norveške, a jedan iz Švedske. Posle 30:23 na Slanoj bari, u revanšu u Stavangeru četa Borisa Rojevića je slavila protiv Nerba sa 25:23 i dominantno donela prvi evropski trofej Srbiji posle 22 godine, kada je Jugović iz Kaća osvojio Čelendž kup.



tagovi

Boris PuhovskiRK VojvodinaEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara